Muffins de nabius / Muffins de arándanos


He trobat moltes coses a dir sobre els nabius, inclús alguns l'anomenen el "super fruit" pels seus múltiples beneficis per la salut, com la seva capacitat antioxidant, que és beneficiós per prevenir infeccions urinàries així com per reduir el càncer de pròstata, colon o pit. Conté molta vitamina C, és molt baix en greix i sodi, està lliure de colesterol i és molt ric en fibra, és refrescant, astringent i diürètic, en definitiva, molt desitjable des del punt de vista nutricional.

Els nabius van bé en vàries receptes, per menjar en cru o en melmelades, per posar a l'amanida, com damunt el iogurt, i en aquesta ocasió, per fer uns deliciosos muffins.

He encontrado muchas cosas que decir sobre los arándanos, incluso alguien lo llama la "súper fruta" por sus múltiples beneficios para la salud, como su capacidad antioxidante, que es beneficioso para prevenir infecciones urinarias así como para reducir el cáncer de próstata, de cólon o de pecho. Contiene mucha vitamina C, es bajo en grasa y en sodio, está libre de colesterol y es muy rico en fibra. es refrescante, astringente y diurético, en definitiva, muy deseable desde el punto de vista nutricional.

Los arándanos van bien en diversas recetas, para comer en crudo o en mermeladas, para añadir en la ensalada como encima del yogurt, y en esta ocasión, para preparar unos deliciosos muffins.
 


Ingredients per 12 muffins:
Recepta adaptada d'aquesta de Bake-street.

- 270 gr de farina de rebosteria.
- 90 gr de sucre glass.
- 100 gr de mantega sense sal.
- 160 ml de llet (jo la vaig fer servir desnatada).
- 2 ous.
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla.
- 150 gr de nabius ben rentats.
- 1 terrina de formatge cremós light (tipus Philadelphia, segurament no necessitareu tota la terrina, però això va a gustos, jo vaig gastar-ne la meitat més o menys).
- Melmelada de fresa (a la recepta posa melmelada de nabius, però com que no en tenia ni tenia ganes d'anar al súper vaig fer servir la que tenia per casa).
- 2 culleradetes de llevat en pols.
- 1/2 culleradeta de bicarbonat.

Ingredientes para 12 muffins:
Receta adaptada de esta de Bake-street.

- 270 gr de harina de repostería.
- 90 gr de azúcar glasé.
- 100 gr de mantequilla sin sal.
- 160 ml de leche (yo utilicé desnatada).
- 2 huevos.
- 1 cucharadita de extracto de vainilla.
- 150 gr de arándanos bien limpios.
- 1 terrina de queso cremoso light (tipo Philadelphia, seguramente no necesitaréis toda la terrina entera, eso va a gustos, yo gasté la mitad más o menos).
- Mermelada de fresa (a la receta original ponen mermelada de arándanos, pero como yo no tenía ni tenía ganas de ir al súper utilicé la que tenía por casa).
- 2 cucharaditas de levadura en polvo.
- 1/2 cucharadita de bicarbonato.


Preparació:
 
Tamisem la farina, el sucre, el llevat i el bicarbonat en un bol i reservem.
 
A banda batem la mantega, quan tingui textura cremosa hi afegim els ous, un a un, sense deixar de batre i no afegim el segon fins que el primer estigui del tot integrat.
 
Afegim la llet i l'extracte de vainilla i ho batem lleugerament.

Preparación:

Tamizamos la harina, el azúcar, la levadura y el bicarbonato en un bol y reservamos.

A parte batimos la mantequilla, cuando tenga textura cremosa añadimos los huevos, uno a uno, sin dejar de batir y no añadimos el segundo huevo hasta que el primera se integre completamente.

Añadimos la leche y el extracto de vainilla y batimos ligeramente.
 
 
Incorporem els ingredients secs que teníem reservats a la barreja anterior i ho remenem amb el batedor manual, sense treballar molt la massa, només fins que veieu que no queden grumolls de farina.
 
Finalment hi afegim els nabius i fem una última remenada, molt lleugera.
 
Encenem el forn a 230º i mentrestant preparem la safata amb els papers pels muffins. En aquesta ocasió no he fet servir els motlles casolans sinó que he utilitzat uns per cupcakes, i omplim els motlles amb la massa fins la meitat.

Al mig hi afegim una culleradeta de formatge cremós i una de la melmelada que heu escollit. Acabem d'afegir més massa per tapar-ho tot però sense arribar a dalt de tot que després massa puja al forn.

Incorporamos los ingredientes secos que teníamos reservados a la mezcla anterior y lo mezclamos con un batidor manual, sin trabajar la masa demasiado, sólo hasta que no queden grumos de harina.

Finalmente añadimos los arándanos y hacemos un último meneo, muy ligero.

Encendemos el horno a 230º y mientras tanto preparamos la bandeja con los papeles para los muffins. En esta ocasión no utilicé los moldes caseros sino que utilicé unos para cupcakes, y llenamos los moldes con la masa hasta la mitad.

En medio añadimos una cucharadita de queso cremoso y otra de la mermelada que habéis escogido. Acabamos de añadir la masa hasta taparlo todo pero sin llegar al borde que luego la masa sube en el horno.


Ho coem tot a 230º durant els primers 5 minuts, perquè pugin amb força i us quedi el barret típic dels muffins, i després baixem a 200º i ho deixem de 12 a 15 minuts més, o fins que al punxar-los veieu que el punxó surt net.

Al treure-ho del forn els deixem refredar dins la mateixa safata fins que no us cremeu al tocar-la i després poseu els muffins sobre una reixa fins que es refredin completament.

Horneamos a 230º los primeros 5 minutos, para que suban con fuerza y queden los sombreros típicos de los muffins. Luego bajamos a 200º y lo dejamos de 12 a 15 minutos más, o hasta que al pincharlos veamos que sale el punzón limpio.

Al sacarlo del horno los dejamos templar dentro de la  misma bandeja hasta que no os queméis al tocarla y luego ponéis los muffins sobre la rejilla hasta que se enfríen completamente.


I ja us en podeu menjar un darrera l'altre! Surten molt bons i super esponjosos i com ja he dit, els nabius són molt saludables!!! :P

¡Y ya os podéis comer uno detrás de otro! Salen muy buenos y súper esponjosos y como ya he dicho, ¡¡¡los arándanos son muy saludables!!! :P


Mireu com queda per dins la barreja amb el formatge i la melmelada, mmmm...

Mirad como queda por dentro la mezcla con el queso y la mermelada, mmmm...


Bon profit a tothom!

¡Bueno provecho a todos!

ESTER

Comentaris

  1. Quina xulada de muffins... aquests i els de xoco són els meus preferits!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ei!! Gràcies!!
      Els de xoco també eren els meus, però després de probar aquests no sabria quins triar!!
      :P

      Elimina
  2. Segur que estan boníssims i els nabius li han de donar un toc genial!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada