dilluns, 24 de juny de 2013

Coca de Sant Joan

Perdoneu perquè volia penjar aquest post ahir però no em va donar temps, però aquí va la nostra coca de Sant Joan particular. Per nosaltres és el primer any que la preparem amb les nostres mans, bé i amb la Thermomix ;P


Ja veieu que és de pinyons, doncs és la que ens agrada més. Personalment odio la fruita confitada i per llençar-la doncs ja no la poso, no trobeu?


Hi podíem haver posar crema, però al final hem preferit fer-la més senzilla i ràpida.

Aquí va la recepta (amb la Thermomix, ja ho he dit)


Ingredients

Per la massa
100 gr de sucre
La pell d'una taronja (aconsello que sigui ecològica, perquè sinó a la pell és on es queden tots els productes químics) Ah i sense la part blanca que és amarga!
2 ous
65 gr de mantega sense sal
120 gr de llet
20 gr d'anís
30 gr de llevat de pa (nosaltres vam fer servir llevat fresc)
460 gr de farina

Per decorar
1 ou
Pinyons al gust 
Sucre amb unes gotes d'aigua també al gust


Preparació

Posem el sucre al bol de la màquina i el ratllem 30 segons velocitat progressiva 5-10.

Afegim la pell de la taronja, recordeu de no posar-hi la part blanca, i ho ratlleu 30 seg més v5-10

Hi afegim els ous, la mantega, la llet, el llevat i l'anís i primer ho barregem 3 seg v4 i després hi posem temperatura: 2 min 37° v2

Beureu que s'ha fos la mantega i queda la mescla com tallada, no us preocupeu! Seguim:

Hi afegim la farina i primer ho barregem 4 seg v 6 i després programem 2 min v espiga.

Veureu que es queda una massa flonja i enganxosa. La deixem reposar dins el pot i el tapem, fins que us creixi la massa i surti pel forat del pot. Nosaltres en aquest moment l'hem fet baixat i l'hem tornat a deixar fermentar fins que ha tornat a créixer, així queda la coca molt més esponjosa.


Després, amb les mans untades amb oli, perquè la massa s'enganaxa, poseu la massa sobre un paper de forn, també untat amb una mica d'oli, i l'estireu donant-li la forma desitjada. Jo ho he fet amb les mans, ja que la coca de Sant Joan tampoc ha de ser perfecta ni del mateix gruix a tot arreu.

Un cop estirada, la pintem amb l'ou batut que teníem reservat per decorar, hi posem els pinyons i la tornem a deixar reposar, veureu que es torna a incrementar de volum lleugerament.

Mentrestant encendrem el forn a 180° perquè vagi agafant temperatura.


Finalment hi afegim per sobre el sucre que hem mesclat amb unes gotes d'aigua i ja la courem durant 15 minuts o fins que veieu que comença a quedar rosseta.

La deixeu refredar i ja es pot menjar!! De veritat que us recordarà a les coques de Sant Joan de tota la vida, queda boníssima, esponjosa i gens pesada de menjar.


Espero que hagueu passat una bona revetlla!! 

Petons a tots i gràcies per seguir-nos!!

ESTER

2 comentaris:

  1. No coneixia el teu blog, Ester, me'l vaig trobar ahir buscant coques. Ara ja tens una nova seguidora! Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes Gràcies Marina per seguir-nos!
      Esperem que t'agradi el que veus i el que veuràs!
      Petons!!

      Elimina