Pop kawaii "gafapastas"

La Sara (fotogramaclave) i l'Andrea (leftyheart), l'Andrea i la Sara, dues amigues inseparables, companyes de pis i de vivències, amants de les xarxes socials, amb projectes propis i compartits, com Claret sin te i actualment Mermeladas Amor de Madre, i fans del Handmade i del DIY.

Doncs bé, diumenge passat l'Andrea va complir 28 anys i la Sara li va voler regalar un pastisset fet per nosaltres i aquest és el resultat. Que us sembla?


Un pop kawaii amb ulleres de pasta corona aquest pastís, per una amant d'aquests animals!



Els pastís era un brownie, adaptat de la recepta infal.lible de la Mireia Carbó del seu llibre La cuina salvavides, que podeu fer al forn o fins i tot al microones, farcit amb crema suïssa de Petit suisse.


Ingredients:

Pel pastís:
250 gr de xocolata
250 gr de sucre (en vaig posar la meitat de blanc i la meitat de moreno)
200 gr de mantega
6 ous
160 gr de farina
1 sobre de llevat en pols
un grapat de nous.

Per la crema:
4 clares d'ou
225 gr de sucre
350 gr de mantega (a temperatura ambient i tallada a daus)
3 petit suisse
unes gotes de colorant en gel (rosa o vermell)


Preparació:

Del pastís:

Posem al bol de la batedora els ous amb el sucre i ho batem fins que espumegi i augmenti de volum.

Desfem la xocolata junt amb la mantega al microones i ho incorporem als ous batent-ho a velocitat baixa.

Afegim la farina i el llevat, mesclant-ho amb suavitat amb una vareta manual o una espàtula. I finalment hi incorporem les nous trossejades i li donem una última remenada.


Preescalfem el forn a 180º durant mínim 10 minuts. Mentrestant preparem els motlles, untant-lo amb mantega i espolsats amb farina. En aquest cas en vaig fer servir 3, tipus layer cake, de 15 cm de diàmetre, però també en podeu fer servir un de sol però que sigui molt alt, d'uns 10 cm aproximadament.

Ho coem durant 25-30 minuts o fins que al punxar-lo surti el punxó net. Recordeu que si feu servir un sol motlle alt l'haureu de tenir més estona al forn.

Quan ho traiem del forn el deixem refredar dins el mateix motlle i quan ja el podem tocar sense cremar-nos, el desmotllem i el posem sobre la reixa fins que es refredi completament.

Jo els acostumo a fer d'un dia per un altre, tapant-los amb paper film, d'aquesta manera l'endemà us serà més fàcil modelar-los.


De la crema:

Escalfem les clares i el sucre al bany maria, vigilant que no se'ns cremin i fins que el sucre estigui completament dissolt. Llavors o deixem refredar i fins i tot, si voleu tallar la cocció, poseu el recipient que conté les clares, dins un altre ple de glaçons.

Quan ja no estigui calent ho poseu al bol de la batedora i ho bateu a màxima velocitat fins que es muntin les clares i es comencin a fer pics. Llavors baixem la velocitat de la batedora a la meitat i anem afegint la mantega.

Finalment hi afegim els petits suisse i unes gotes de colorant en gel, rosa o vermell, per donar-li una mica més de color. Ho remenem bé a baixa velocitat o fins i tot a mà, vigilant que no se'ns desmunti el merengue.


I ja està, ja podeu muntar el pastís! Amb la quantitat que us ha sortit de crema en teniu per farcir-lo i fins i tot cobrir-lo si no el voleu cobrir posteriorment amb fondant. En el meu cas vaig posar-li per fora una capa de ganache, que va molt més bé perquè després s'hi enganxi el fondant.

I això és tot, us ha agradat aquest pastisset? Em consta que a l'Andrea si! i sinó mireu quina cara de felicitat!!


Per molts anys guapa!!

Fins la propera

ESTER

Comentaris

  1. Ostres què bonic Aster! ets una crack. Tens molta imaginació i et queden realment bé els pastissos!

    Kisses!

    Marina

    ResponElimina
  2. Quina pinta. Felicitats pel bloc, i si et passes pel meu i tens una sorpresa. http://totfetacasa.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  3. uala!!!! que pasada, aquests postres que fas son irresistibles...jo m´atreveixo mes amb lo salat, tant de bo m´animes a fer dolços.
    enhorabona,
    petons

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada