Bunyols de vent o de Quaresma

Fa dies que veig passant per davant les pastisseries que ja és època de bunyols!! I avui m'he dit i perquè no els faig jo?


Doncs dit i fet! Són molt fàcils de fer i amb pocs ingredients us en poden sortir un munt!


Ingredients:

250 ml de llet
100 gr de mantega
150 gr de farina
4 ous 
Sucre (a discreció)
Un pessic de sal
Un xarrup d'anís


Preparació:

Poseu en un caçó al foc la llet, la mantega, la sal i una cullerada de sucre. Quan la mantega estigui fosa i la llet comenci a bullir hi aboqueu la farina, tota de cop, baixant el foc, i remeneu sense parar fins que us quedi una massa compacta. Ho retireu del foc.

Ho deixeu reposar 5 minuts i ho passeu en un bol. Aneu afegint els ous, un a un i remenant cada vegada sense posar el següent fins que l'anterior quedir ben integrat. Finalment hi afegiu l'anís i ho torneu a remenar.

Us aconsello que feu servir una cullera o inclús una forquilla. Si utilitzeu unes varetes manuals es quedarà tota la massa enganxada i costa barrejar bé.


Veureu que forma una massa com enganxosa, densa, entre un puré de patata i una massa de galetes, per entendre'ns. 

A continuació poseu una paella o una olla al foc amb força oli, de manera que la massa que anireu abocant quedi coberta. 

Utilitzeu un parell de culleres per agafar porcions de massa, formant boles i tireu-les a l'oli, que ha d'estar calent però no molt viu. La massa s'ha d'anar coent amb certa paciència perquè augmenti de volum. Si teniu el foc molt fort es daurarà ràpid i no li donarà temps a que hi entri aire.


Quan vegeu que ja estan els bunyols dauradets, els traieu amb una escumadora i els poseu sobre una paper absorbent uns instants per treure l'excés d'oli. A continuació hi tireu sucre per sobre, a discreció, tant com vulgueu o com us agradi. 

Apa i a menjar sense parar!!


Bon profit!

ESTER

Comentaris