Uns Angry Birds pels núvols

En el post anterior us comentava que la setmana passada vam fer dos pastissets. Doncs aquí va el segon! Un pastissets amb Angry Birds per la Rocío que complia 11 anyets!!


Els punts a tenir en compte per fer el pastís seguint al peu de la lletra els gustos de la Rocío van ser:

- El sabor del pastís ha de ser de llimona.
- Li encanta el merengue sec.
- És fan dels Angry Birds.


Jo crec que ho hem complet tot. Pel pastís fam fer servir una recepta de Cupcakesadiario que al seu torn és una adaptació d'una recepta de Martha Steward

Jo no sóc molt de pastissos de llimona, ja sabeu que prefereixo la xocolata, però la veritat és que va sortir boníssim, i molt esponjós gràcies a que també utilitza buttermilk


Per la cobertura vaig fer un buttercream clàssic però li vaig afegir una culleradeta d'extracte de llimona, per acabar d'arrodonir el pastís.

Ingredients:

250 gr de mantega a temperatura ambient
250 gr de sucre glas
1 cullerada de llet 
1 culleradeta d'extracte de llimona

Preparació:

Ho posem tot en un bol i ho batem fins que s'integri tot i ens quedi una massa cremosa.


Per fer els merengues secs necessiteu:

Ingredients:

2 clares d'ou
100 gr de sucre
suc de llimó
un pessic de sal

Preparació:

Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal i un rajolí de suc de llimona. Jo vaig provar de fer-ho primer amb clares d'ou pasteuritzades però la veritat és que no em va pujar tant, no sé si vaig fer alguna cosa malament, però després ho vaig fer amb clares d'ou normal i van sortir molt bé.

Un cop facin pics seguiu batent anant afegint el sucre poc a poc, com si fos una pluja, i us acabaran de quedar ben muntades.

Utilitzeu una màniga pastissera per fer la forma desitjada i ho poseu al forn, preescalfat prèviament uns 10 minuts, a 100º durant mínim una hora (depèn del forn) o fins que els toqueu i s'hagin assecat.


Els Angry Birds els vaig fer modelant fondant de la marca Fun Cakes, sense afegir-hi CMC (carboximetilcelulosa), ja que amb aquest fondant s'assequen molt bé.

Pels que no ho sapigueu, el CMC es un producte, en pols, que es pot afegir al fondant per donar-li més elasticitat i també perquè s'assequi i s'endureixi més ràpidament. Es fa servir per modelar figures amb fondat. 


Fins aviat!

ESTER

Comentaris

  1. Mooooolt xulo, i la cobertura de fondant cada cop més perfecte! així que pugui provaré la recepta que té una pinta boníssima. Gràcies per compartir-ho guapíssima!!! ^.^

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu guapi!!! la veritat és que mirant els primers pastissos, tret del del curs, cada vegada em surt el fondant més "net". A més he fet servir el Sodifier per cobrir el pastís i és cert que va de conya!!!

      Elimina
  2. Ufff, aquests ocellets estant ben enfadats.

    Per cert, tu utilitzes el mateix fondant pel pastis i per fer els guarniments?
    I al fondant de guarniments hi poses CMC perq s'aissequi més depressa i avall que fa baixada??
    Gracies, Pepi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pepita!

      en aquest cas no he fet servir el mateix fondant.

      Per cobrir el pastís en vaig fer servir un de la marca "Sodifier" que s'extén molt bé i per fer els angry birds n'he fet servir de la marca "Fun Cakes" que és un fondant que es moldeja molt bé i s'asseca ràpid sense caldre afegir cmc.

      Normalment per fer modelats més grossos i que pesin si que poso cmc al fondant perquè sinó no s'assecaria o no aguantaria la figura.

      :)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada