Tarta Sacher a l'estil americà

Feia dies que volia provar de fer una tarta Sacher. No sé si la recepta que he fet servir, adaptada de la Eva Arguiñano, és l'autèntica o no, la austríaca vull dir, però el cert és que està deliciosa!

L'excusa per fer aquest pastisset va ser la celebració de l'aniversari del Gerard (alias Peta) i del Marc (o Makà pels amics). Ens vam reunir una bona colla per sopar i no podia faltar un pastissets per acabar tots farts com a lladres, com diu la dita.


En aquest cas érem 17 persones, pel que vaig fer servir un motlle rodó de 20 cm de diàmetre, duplicant la recepta em van sortir dos pastissos que vaig poder tallar en dos parts cada un, pel que vaig fer un pastis de 4 capes! 

És una tarta una mica consistent, ho he de reconèixer, i després d'haver sopar amb un trosset en tens ben bé prou, però no no em volia quedar curta, i al final en van tastar fins i tot els cambrers.


Ingredients:
- 175 gr de sucre
- 175 gr de mantega
- 7 ous 
- 175 gr de xocolata negra
- 50 gr d'ametlla en pols
- 100 gr de farina
- melmelada d'albercoc


Preparació:
Preparem un motlle rodó de 20 cm de diàmetre amb mantega i farina i ho reservem. Fonem la xocolata i la deixem que es refredi lleugerament. I separem les clares dels rovells dels ous. Les clares s'han de muntar a punt de neu amb la meitat del sucre.

En un bol batem, amb la batedora elèctrica, la mantega amb la resta del sucre. Quan quedi ben integrat i s'emblanqueixi lleugerament hi anem afegint els rovells dels ous, un a un i sense deixar de batre. A continuació hi posem la xocolata fosa i continuem batent fins que quedi la barreja homogènia.

Deixem la batedora elèctrica i agafem la manual, o una espàtula. Afegim a la mescla la farina i l'ametlla i ho anem integrant amb moviments rotatius i de baix a dalt. Finalment hi afegim les clares muntades, també amb moviments suaus perquè no es baixin.

Ho coem al forn a 170º durant uns 40 minuts aproximadament, depèn del forn, o fins que al punxar-lo surti el punxó net.

Al treure'l del forn el deixem refredar lleugerament al motlle abans de desemmotllar-lo i que es refredi completament.

A partir d'aquí si voleu que us surti el meu megapastís, haureu de tornar a començar l'operació.


Quan els pastissos van estar completament freds els vaig tallar per la meitat, els vaig anivellar, retallant lleugerament els laterals i les "panxes" perquè a l'hora d'apilar-los quedés com un sol pastís. 

Entre cada capa i vaig posar melmelada d'albercoc. La quantitat a gust del consumidor però feu una bona capa perquè sinó amb tanta xocolata no es notaria.

Finalment el vaig cobrir amb una cobertura de més xocolata! ja sabeu com ens agrada...

Ingredients:

300 gr de xocolata de cobertura
4 cullerades gran de mantega a temperatura ambient
8 cullerades de nata líquida per muntar.

Preparació:

Fonem la xocolata al microones, a la funció de descongelar. Vigilant que no se'ns cremi. Quan ja està fosa hi incorporem la mantega i anem remenant fins que aquesta també es fongui. Finalment hi afegim la nata i ho integrem tot. Esteneu la preparació sobre el pastís. 


Teniu en compte que si ho feu a l'hivern, que fa fred, pot ser que la cobertura se us solidifiqui ràpidament, com em va passar a mi. Heu de ser ràpids i si sou perfeccionistes recordeu el truc de posar l'espàtula sota l'aigua calenta i aixi podreu retocar les imperfeccions que hagin pogut quedar. I si es a l'estiu i fa calor, un cop el pastís cobert el poseu a la nevera perquè la cobertura quedi presa.

Com que anàvem a un restaurant d'estil americà se'm va ocórrer passar de la clàssica tarta Sacher i decorar-la amb les estrelletes blanques i vermelles i banderoles.



Jo crec que els va fer il.lusió, més que res perquè no s'ho esperaven. El problema es que potser ara voldran que porti un pastisset a cada sopar que fem! 

I jo encantada de fer-los!

ESTER

Comentaris

  1. Maquíssim pastís, quanta xocolata!!! llàstima que no hi vaig poder ser! Felicitats als dos nens!!! (al Makà encara no l'havia felicitat).

    Ester i Carlos, com sempre, una meravella de pastís!

    Marina

    ResponElimina
  2. Moltes gracies guapi!! Si q et vas perdre un bon festival!! I això q entre l'hamburguesa i el pastís, vam acabar casi explotant!!!!
    :P

    ResponElimina
  3. Els tres pastissets de la primera foto estan per menjar-se'ls!
    ;-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada