Pastís de triple aniversari

A l'agost, ma mare, el Carlos i la Diana, ma cunyada, fan l'aniversari, amb pocs dies de diferència. Per celebrar-ho vam fer una barbacoa i per postres no podia faltar un pastissets decorat!


En aquesta ocasió, volia que fos un pastís senzill però elegant, sense gaire ornamentació. He de reconèixer que el vaig fer pensant amb ma mare, perquè tot i que era el seu aniversari va ser un dia trist, per la mort de la padrina, que ja us vaig comentar aquí.

El pa de pessic va ser bicolor, meitat de xocolata, meitat de coco. La combinació es deliciosa. I ho vaig farcir i cobrir amb ganaché de xocolata negra. Boníssim!


Per les masses vaig fer servir un motlle rodo de 20 cm de diàmetre i 6 d'alt, i em van sortir dos pans de pessic mega alts que els vaig tallar en tres parts cada un. Vaig anar alternant cada tros de pa de pessic perquè em quedés una capa de cada color. El pis superior el vaig retallar a 15 cm. de diàmetre, però no us alarmeu que el que va sobrar no el vaig tirar! El que va quedar del que no em vaig anar menjant mentre el retallava, va ser igual de bo l'endemà per esmorzar o berenar.


Pel pa de pessic de xocolata, vaig canviar la recepta que havia fet servir pel pastís de la Naia, ja que a la Diana no li agrada massa el gust de la xocolata negra, i per això ho vaig canviar per cacau en pols, perquè tot i que el sabor de xocolata segueix existint, és més suau de gust. 

Ingredients:

300 gr de mantega
300 gr de sucre
270 gr de farina de rebosteria
60 gr de cacau en pols sense sucre
3 cullerades de postre de llevat en pols
6 ous

Preparació:

Prescalfem el forn a 170º i preparem el motlle amb mantega i farina.

En un bol hi posem la mantega que ha d'estar a temperatura amibient, i el sucre i ho batem fins que el sucre s'integri completament. A continuació hi anem afegint els ous, un a un, sense deixar de batre.

A banda mesclem la farina, el cacau i el llevat i ho tamisem sobre la massa anterior. Ho batem tot fins que ens quedi homogeni.

Posem la massa al motlle que ja teniem preparat i ho posem al forn durant uns 50 minuts. Recordeu a punxar-lo per saber si ja està cuit, perquè depèn del forn pot ser que l'hagueu de deixar algun minut més. I sobretot no obriu el forn abans d'hora!


L'altre pa de pessic va ser de iogurt de coco. Deliciós!!

Ingredients:

6 ous mitjans
150 gr de sucre
150 ml d'oli de girasol
1 iogurt de coco
210 gr de farina de rebosteria
75 gr de coco ratllat
1 1/2 sobre de llevat en pols
1 pessic de sal

Preparació:

En un bol hi posem els ous amb el sucre i ho batem bé fins que dobli el volum. Hi afegim l'oli i el iogurt i ho seguim batent.

A banda barregem la farina, el coco, el llevat i el polsim de sal i ho afegim a la mescla anterior. Ho batem fins que quedi una massa homogènia.

Afegim la massa al motlle que tindrem preparat amb mantega i farina i ho posem al forn, prescalfat, a 180º, i ho deixem durant uns 40 minuts aproximadament.

Quan ja tens el pa de pessic cuit s'ha de deixar uns minutets dins el mateix motlle i després desmotllar-lo i deixar-lo sobre la reixeta del forn fins que es refredi completament. Jo normalment els faig d'un dia per un altre, així l'endemà segur que ja estan ben freds i és més fàcil tallar-los i farcir-los.


Com ja us he comentat, el vaig farcir amb ganaché de xocolata, que per fer-lo necessiteu:

Ingredients:

400 ml de nata líquida per muntar
400 gr de xocolata de postres.

Preparació:

Posem la nata en un cassó al foc i just quan arribi al punt d'ebullició, quan vegeu que apareix la primera bombolleta, ho treieu del foc i hi afegiu la xocolata trossejada. Ho remeneu fins que quedi la xocolata completament fosa.

Ho hem de deixar refredar fins que aconseguim una textura cremosa que ens sigui fàcil de treballar, tant per farcir com per cobrir el pastís.

Una vegada farcit el pastís el deixem a la nevera mentre preparem el fondant. D'aquesta manera al col.locar el fondant, la xocolata no s'escorrerà. En aquest cas vaig fer servir fondant blanc de la marca Ballina barrejat amb fondant Credipaste i fondant vermell de Credipaste.


Primer vaig preparar la rosa i el llaç, perquè s'assequés bé abans de montar el pastís. Després vaig cobrir cada pis de la tarta amb fondant blanc. Vaig montar els pisos un sobre l'altre, i finalment vaig col.locar els detalls.


Ah i els números de xocolata també els vaig fer jo, amb el motlle de piruletes en forma de números de la marca Lékué. Simplement fonent xocolata al microones, a la funció de descongelar i omplint el motlle. Es posa a la nevera o al congelador i després s'ha de desmotllar amb compte de que no es trenquin. La veritat es que aquest agost passat va fer tanta calor que els número no van durar gaire! Bé i perquè va ser el primer que ens vam menjar...



Fins aviat!

ESTER

Comentaris

  1. Quina passada de pastís! Ja tinc ganes de venir a casa vostra i veure com en feu algun! Aquest us ha quedat de meravella!

    ResponElimina
  2. Hola sopeta!! moltes gràcies!! i ja saps que casa meva té les portes obertes per tu!! o sigui q vine quan vulguis!!!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada