Muffins de xocolata


Feia temps que, després de fer madalenes i cupcakes, que ja us explicaré més endavant en properes publicacions, tenia ganes de fer muffins de xocolata, com aquells d'aquella cadena americana de cafeteries, sí els que últimament et trobes a cada cantonada i que tenen un logo rodó de color verd, sí aquests.

Doncs al Carlos el tornen boig aquest tipus de muffins. Crec que ja he dit en alguna banda d'aquest blog que tots dos som uns amants de la xocolta, doncs que menys que poder-li oferir un desitg com aquest.


És una recepta d'allò més fàcil, només necessiteu per elaborar 12 muffins:

Ingredients:

- 230 gr de farina de reposteria
- 50 gr de cacau en pols sense sucre
- 150 gr de sucre
- 16 gr de llevadura
- 2 iougurts tipus grecs naturals 
- 80 gr d'oli de girasol
- 2 ous 
- 4 cullerades de llet sencera
- 150 gr de xocolata negra (si pot ser tipus xips, sinó es pot trossejar una rajola)

Preparació:

Poseu tots els ingredients sòlids (la farina, el cacau, el sucre i la llevadura) en un bol i ho remeneu bé, amb una cullera o una espàtula, fins que no es vegi ni gota de color blanc.

A continuació hi afegiu la resta d'ingredients menys la xocolata (els yogurts, els ous, l'oli i la llet) i ho barrejeu bé amb la batedora elèctrica. Us quedarà una massa espesseta i homogènia. Veureu que apareixen bombolletes, és bona senyal perquè quedi després la massa esponjosa.

Al final afegiu els xips de xocolota reservant-ne uns 50 gr. per decorar. Hi doneu una última barrejada i ja ho podeu posar als motlles que heu de tenir preparats a la safata de forn especial per muffins o també els podeu posar dins unes flameres, d'aquesta manera pujarà la massa i no sobresortirà pels costats, quedant-vos uns muffins deformes.


Ah! Recordeu a precalentar el forn a 180º. 

Quan hagueu posat la massa, decoreu per sobre amb els xips de xocolata que teníeu reservats. Ho poseu al forn durant 25 minuts aproximadament, però per saber si ja estan cuits feu servir la tàctica de sempre, els punxeu i si surt el punxó net ja estan llestos!



En aquesta ocasió, enlloc de comprar els motlles per muffins vaig trobar la manera de fer-los a casa. Si si heu llegit bé. Buscant per internet vaig trobar aquesta manualitat de Sugar Mur. És molt senzill! Només necessiteu paper de regal, paper de forn, un cuter o unes tisores i unes flameres o algun objecte similar. Jo vaig fer servir un got que m'encaixava a la safata.

El primer que em va passar pel cap va ser si es cremaria el paper al posar-lo al forn, però estigueu tranquils perquè està comprovat que no hi ha cap problema!

La veritat és que queden molt macos i és una manera original de servir-los, i perquè no dir-ho, més econòmica.





Espero que als que us agrada la xocolata tant com a nosaltres i us agrada entrar a la cuina proveu de fer les muffins perquè estan de vici!

Fins la propera!

ESTER

Comentaris

  1. Jo he tingut la sort de provar-les i mmmmmmmm! que bones!! I a més, menjar-ne un dissabte a mig matí amb amigues i a punt d'anar de compres, no te preu!!
    I el millor de tot, jo me'n vaig poder endur una a casa!! l'Albert encara es llepa ara els dits...!

    Gràcies bib!!

    Un petó

    Marina

    ResponElimina
    Respostes
    1. EI!! me n'alegro!! i que també li haguessin agradat a l'Albert ... jejejej sé que és un llaminer de cap a peus!!

      Elimina
  2. Hola Ester!! aquests muffins tenen una pinta espectacular! Els faré ben aviat. Aprofito per felicitar-te per aquest blog, em tens ja com a fidel seguidora!
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolors! Moltes gràcies!!
      Ja els pots provar ja, segur que qui els tasti quedarà encantat!!!
      :)

      Elimina
  3. Deu n'hi do! Un bon blog per els.que som llaminers

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Es per fer caure la baba a més d'un 😜 :P

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada