Hola de nou i el pastisset del Carlos /
Hola de nuevo y la tarta de Carlos

Hola de nou a tothom! Que dur és això de tornar a la vida rutinària després de les vacances. Tot i que han estat unes setmanes de treballs a casa, entre pintar, desmuntar i muntar mobles, etc etc, però el fet de no tenir horaris és un luxe!

Aquestes setmanes no hem encès el forn però us dec el pastisset del Carlos del seu aniversari, el passat 16 d'agost. Els que ens seguiu per facebook ja l'heu vist, però falta explicar tots el detalls.

Hola de nuevo a todos! Qué duro es eso de volver a la vida rutinaria después de las vacaciones. Aunque han sido unas semanas de trabajos en casa, entre pintar, desmontar y montar muebles, etc etc, pero el hecho de no tener horarios es un lujo!

Estas semanas no hemos encendido el horno pero os debo la tarta del cumpleaños de Carlos, el pasado 16 de agosto. Los que nos seguís por facebook ya lo habéis visto, pero queda explicar todos los detalles.




Hauríeu d'haver vist els dies de preparació, al Carlos li tenia completament prohibida l'entrada a la cuina, no parava de fer-me preguntes però vaig poder aguantar la sorpresa fins a l'últim moment! Bé, no m'enrollo més, aquí van els detalls.

Suposo que us haureu fet a la idea de que és un enamorat de la pel·lícula Back to the Future. En un primer moment no les tenia totes d'agafar aquesta temàtica però just quan ho estava decidint, em va fer algun comentari de la peli i va ser decisiu.

Vaig començar a buscar pastissos similars per anar agafant idees i vaig fer el prototip, tot consensuant-ho amb ma germà Jordi i la Diana, moltes gràcies per les aportacions i l'ajuda! :)

Finalment, aquest va ser el resultat, que us sembla?

Teníais que haber visto los días de preparación, a Carlos le tenía completamente prohibida la entrada a la cocina, no paraba de hacerme preguntas pero pude aguantar la sorpresa hasta el último momento! Bueno, no me enrollo más, aquí van los detalles.

Supongo que os habréis hecho a la idea de que es un enamorado de la película Back to the Future. En un primer momento no las tenía todas conmigo de elegir esta temática pero justo cuando lo estaba decidiendo, me hizo algún comentario de la película y fue decisivo.

Empecé a buscar pasteles similares para ir cogiendo ideas e hice el prototipo, todo consensuando esto con mi hermano Jordi y Diana, muchas gracias por las aportaciones y la ayuda! :)

Finalmente, este fue el resultado, que os parece?



Vaig intentar no deixar-me cap detall important de la pel·lícula; la tipologia de la lletra del cartell, la torre del rellotge, el Delorean, el panell amb les dates del passat, present i futur i el famós monopatí coronant el pastís.

Intenté no dejarme ningún detalle importante de la película; la tipología de la letra del cartel, la torre del reloj, el Delorean, el panel con las fechas del pasado, presente y futuro y el famoso monopatín coronando el pastel.


Pel que fa al sabor vaig triar-ne dos. En un vaig fer cas als comentaris que la Vanessa ens va deixar al blog i realment et dono les gràcies, estava BRUTAL! si si en majúscules. I el vaig farcir amb crema suïssa de maduixetes del bosc.

En l'altre vaig fer servir la recepta dels muffins de nabius però afegint un toc de llimó, amb la ratlladura de la pell d'una llimona i canviant l'extracte de vainilla per extracte de llimó. També anava farcit amb la mateixa crema i, tot i que prefereixo la xocolata, aquesta opció també estava deliciosa!

En cuanto al sabor elegí dos. En uno hice caso a los comentarios que Vanessa nos dejó en el blog y realmente te doy las gracias, estaba BRUTAL! si si en mayúsculas. Y lo rellené con crema suiza de fresitas del bosque.

En el otro utilicé la receta de los muffins de arándanos pero añadiendo un toque de limón, con la ralladura de la piel de un limón y cambiando el extracto de vainilla por extracto de limón. También iba relleno con la misma crema y, aunque prefiero el de chocolate, esta opción también estaba deliciosa!




Us deixo la recepta estrella:

PASTÍS DE XOCOLATA I CERVESA GUINNESS
FARCIT AMB CREMA SUÏSSA DE MASCARPONE I MADUIXETES DEL BOSC.

Ingredients pel pastís:
(Recepta adaptada d'aquesta de El Rincón de Bea)

235 ml. de cervesa Guinness
250 gr. de mantega sense sal
60 gr. cacau en pols sense sucre (de la marca Valor per exemple)
2 ous grossos
180 ml. de nata fresca espesa (o crème fraîche o sour cream)
300 gr. sucre. (sembla molt però no és gens dolç al paladar)
270 gr. farina (jo vaig fer meitat farina normal i meitat de rebosteria)
1 i 1/2 culleradetes de bicarbonat
un pessic de sal
50 gr de perles de xocolata negra (que no sigui per fondre)

Os dejo la receta estrella:

TARTA DE CHOCOLATE Y CERVEZA GUINNESS
RELLENA CON CREMA SUIZA DE MASCARPONE Y FRESITAS DEL BOSQUE.


Ingredientes para el pastel:

(Receta adaptada de ésta de El Rincón de Bea)

235 ml. de cerveza Guinness
250 gr. de mantequilla sin sal
60 gr. cacao en polvo sin azúcar (de la marca Valor por ejemplo)
2 huevos grandes
180 ml​​. de nata fresca espesa (o crème fraîche o sour cream)
300 gr. azúcar. (parece mucho pero no es nada dulce al paladar)
270 gr. harina (yo utilicé mitad harina normal y mitad de repostería)
1 y 1/2 cucharaditas de bicarbonato
una pizca de sal
50 gr de perlas de chocolate negro (que no sea para fundir)



Preparació:

En un cassó hi poseu la cervesa i la mantega i ho poseu a foc mig. Quan arrenqui el bull ho traieu del foc i hi afegiu el cacau tot batent-ho perquè no hi quedin grumolls i ho reserveu fins que es posi a temperatura ambient.

A banda batem els ous, el sucre i la nata. Quan estigui ben batut i afegim la mescla que teníem reservada i ho seguim batent fins que s'incorpori i quedi un color homogeni.

A continuació hi afegim la farina el bicarbonat i la sal, tot tamisat, i poc a poc, amb moviments suaus, ho anem integrant.

Finalment jo hi vaig afegir perles de xocolata negre, per donar-li més sabor a xocolata i la idea és que al menjar-lo et trobis aquestes perles a la boca. Tot i així les que jo vaig fer servir es van fondre bastant però és igual, estava deliciós igualment.

Preescalfeu el forn a 175º mentre prepareu el motlle untant-lo amb mantega i espolsat amb farina.

Afegiu la massa al motlle preparat i ho coeu durant uns 40 minuts. Feu la prova punxant-lo i per saber si ja està cuit us ha de sortir el punxó net.

El deixeu refredar primer uns 10 minuts dins el motlle i després el desmotlleu i el refredeu completament sobre una reixa. Vigileu a l'hora de desmotllar-lo ja que és un pastís molt fràgil i es trenca de seguida.

Jo en aquesta ocasió, com que vaig haver-lo de fer amb antel·lació, vaig seguir el truc que una vegada em va explicar la Mericakes. Quan el vaig desmotllar, estant encara calent, el vaig folrar amb paper film i el vaig guardar a la nevera. D'aquesta manera es fa com una condensació entre el pastís i el paper film que conserva totes les qualitats del pastís fins al moment de fer-lo servir.

Preparación:

En un cazo mezclar la cerveza y la mantequilla a fuego medio. Cuando rompa a hervir retirar del fuego y añadir el cacao batiendo para que no queden grumos reservar hasta que se ponga a temperatura ambiente.

Aparte batimos los huevos, el azúcar y la nata. Cuando esté bien batido añadimos la mezcla que teníamos reservada y lo seguimos batiendo hasta que se incorpore y quede un color homogéneo.

A continuación añadimos la harina el bicarbonato y la sal, todo tamizado, y poco a poco, con movimientos suaves, lo vamos integrando.

Finalmente yo añadí perlas de chocolate negro, para darle más sabor a chocolate y la idea es que al comerlo te encuentres estas perlas en la boca. Aún así las que yo utilicé se fundieron bastante pero es igual, estaba delicioso igualmente.

Precalentar el horno a 175 º mientras preparar el molde untandolo con mantequilla y espolvoreado con harina.

Añadir la masa en el molde preparado y cocer durante unos 40 minutos. Haced la prueba pinchandolo y para saber si ya está cocido os debe salir el punzón limpio.

Dejar enfriar primero unos 10 minutos en el molde y luego desmoldar el bizcocho y dejarlo enfriar completamente sobre una rejilla. Vigilar a la hora de desmoldarlo ya que es un pastel muy frágil y se rompe enseguida.

Yo en esta ocasión, como tuve que hacerlo con antelación, seguí el truco que una vez me contó Mericakes. Cuando lo desmolde, estando aún caliente, le forrar con papel film y lo guardé en la nevera. De esta manera se hace como una condensación entre el pastel y el papel film que conserva todas las cualidades del pastel hasta el momento de usarlo.



Ingredients per la crema:
(Recepta adaptada d'aquesta de Mericakes)

150 gr. de clara d'ou pasteuritzada
300 gr. de sucre
450 gr. de mantega,
1 cullerada de maduixetes del bosc en pasta
100 gr de formatge mascarpone

Preparació:

Escalfem al bany maria les clares i el sucre, i amb un batedor manual anem remenant fins que la barreja estigui calenta i el sucre es desfaci. Per saber-ho podeu tocar la mescla i notareu que els granets de sucre van desapareixent.

A continuació passem la barreja a la batedora i ho batem a velocitat alta fins que es muntin les clares i veiem que es fan pics, veureu que pot tarda una mica, no us desanimeu que es muntaran. Quan ho tinguem, si les clares s'han escalfat pel mateix procés del batut, ho deixem refredar.

A continuació jo canvio a la màquina l'accessori batedor per la pala, i vaig incorporant la mantega que la hem de tenir tallada a daus i a temperatura ambient. Això ho hem de fer afegint la mantega poc a poc, sense pressa, i tenint la batedora a velocitat mitja. Quan estigui tota la mantega ben integrada pugeu la velocitat de la batedora fins que us quedi una crema sedosa i suau.

Afegim la cullerada de les maduixetes del bosc en pasta i el formatge i ho batem un minut més.

I ja la podeu utilitzar per farcir el vostre pastís, o menjar-vos-la a cullerades. A mi em recorda als petit suís i tot i que us pensareu que duu molta mantega, us asseguro que no es nota gens al gust.

Ingredientes para la crema:
(Receta adaptada de esta de Mericakes)

150 gr. de clara de huevo pasteurizada
300 gr. de azúcar
450 gr. de mantequilla,
1 cucharada de fresitas del bosque en pasta
100 gr de queso mascarpone

Preparación:
Calentamos al baño maría las claras y el azúcar, y con un batidor manual vamos removiendo hasta que la mezcla esté caliente y el azúcar se deshaga. Para saberlo podéis tocar la mezcla y notar que los granitos de azúcar van desapareciendo.

A continuación pasamos la mezcla a la batidora y lo batimos a velocidad alta hasta que se monten las claras y vemos que se hacen picos,  puede que tarde un poco pero no os desaniméis que se montarán. Cuando lo tengamos, si las claras se han calentado por el proceso de batido, lo dejamos enfriar.

A continuación yo cambio en la máquina el accesorio batidor por la pala, y voy incorporando la mantequilla que debemos tener cortada en dados y a temperatura ambiente. Esto lo tenemos que hacer añadiendo la mantequilla poco a poco, sin prisa, y teniendo la batidora a velocidad media. Cuando esté toda la mantequilla bien integrada subir la velocidad de la batidora hasta que quede una crema sedosa y suave.

Añadimos la cucharada de las fresitas del bosque en pasta y el queso y lo batimos un minuto más.

Y ya se puede usar para rellenar la tarta, o os la podéis comer a cucharadas. A mí me recuerda a los Petit Suisse y aunque os pensaréis que lleva mucha mantequilla, os aseguro que no se nota nada al gusto.



I fins aquí el primer post post-vacances. Ens anem veien per la xarxa!

Molts petons a tothom i moltes gràcies per seguir-nos!

Y hasta aquí el primer post post-vacacional. Nos vamos viendo por la red!

Muchos besos a todos y muchas gracias por seguirnos!



ESTER

Comentaris