Per molts anys Estel!

A part de torrons, neules i polvorons, aquestes festes hem tingut pastissets!!! i l'Estel per duplicat.

L'Estel és la filla del meu cosí i ahir va fer 8 anyets! i per celebrar-ho no li hem fet un pastís sinó dos! Així ho va poder celebrar amb la família materna un dia, i amb la paterna un altre.

Aquest és el primer:


És un MSC que ja us vaig explicar la recepta aquí, amb melmelada de maduixa i Swiss Merengue Buttercream, una crema de mantega amb clares d'ou.

Ingredients:

100 gr de clares d'ou
200 gr de sucre glas
300 gr de mantega



Preparació:

Tallem la mantega a daus, que ha d'estar a temperatura ambient i la reservem.

En un caçó posem les clares d'ou i el sucre. Les clares jo vaig fer servir les que són pasteuritzades, que podeu trobar per exemple al Mercadona, però també podeu utilitzar clara d'ou normal però sempre tenint en compte que no hi pot haver gens de rovell sinó després no us muntaran.

Poseu el caçó al bany maria i aneu remenant fins que es sucre es disolgui completament. Vigileu que l'aigua no arribi a bullir, sinó podrien quallar les clares.


Quan estigui el sucre dissolt posem el caçó amb aigua freda amb glaçons per tallar la cocció. Ho deixem uns minuts i després passem les clares a un bol i les muntem amb les varetes elèctriques. És recomanat fer-ho amb la màquina perquè costa una mica que pugin.

Quan es comencen a muntar les clares, que veureu que fan pics, hi aneu afegint la mantega a poc a poc i sense parar de batre. Quan ho tingueu tot ben integrat us ha de quedar una crema homogènia i esponjosa. En aquest punt, si voleu, hi podeu afegir una culleradeta de postre del vostre aroma preferit (vainilla, llimona, etc..). Jo en aquest cas no hi vaig afegir res més perquè després al pastís ja ho vaig combinar amb la melmelada de maduixa.



I aquí va el segon.


Aquest és un Red Velvet, que ja feixa temps que volia provar de fer, combinat amb ganaché de xocolata blanca. Sé que el més típic és fer un frosting de formatge cremós, però em van demanar que no portés formatge i ho vaig subtituir, i la veritat és que la combinació amb el ganaché està molt bona també!

Per decorar-lo vaig fer unes galetes de xocolata, decorades amb fondant. Us agrada?


Tan la recepta del Red Velvet, com la de les galetes de xocolata la vaig treure del blog El Rincón de Bea, una crack que també segueixo i que fa uns pastissos per llepar-se'n els dits!!

L'única diferencia amb la recepta de la Bea, és que jo vaig fer servir un sol motlle, i com que era de 20 cm, vaig afegir la meitat de més de tot els ingredients. Mireu com va quedar per dins.



Bé he de dir que no em va quedar molt vermell, però feia com un degradat entre vermell i marró que tampoc va quedar pas malament.

Espero que els proveu de fer i com sempre dic, el més important és fer feliç a qui regales el pastís, i jo crec que ho vam tornar a aconseguir. Només de veure la cara que va fer l'Estel i les ganes que tenia de veure el pastís jo ja estic contenta.


Fins la propera!

ESTER

Comentaris

  1. Es una cucada de pastis.
    Una pregunta, els llaços no es poden fer més prims????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Pepita! sisi es poden fer del tamany que vulguis pq no estan fet amb un motlle sinó que els vaig fer modelant el fondant ;)

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada