Per molts anys papa! i un cistell de bolets molt dolcet

El passat divendres, dia 23 de novembre, mon pare va fer 60 anys! i diumenge ho vam celebrar. Ens vam reunir tota la família, al voltant d'una taula, i ho vam festejar com més ens agrada, menjant fins a rebentar!

El Carlos, els meus pares i jo (Ester)

Ho vam celebrar al restaurant Gat Negre de Mollerussa, on estàvem nosaltres sols i on vam estar la mar de bé. El menjar deliciós i el tracte genial.

Per postres, com ja haureu deduït, no podia faltar un pastisset fet per nosaltres. Sort que el Carlos em va donar un cop de mà, i dos o tres perquè sinó m'hagués costat moltes més hores de feina, i això que el tema de treballar el fondant no fa per ell.


Mon pare és un autèntic boletaire i un fan de sortir al bosc sempre que pot, per això vaig pensar en aquest cistell amb bolets.

El pastís en si es compon de dos parts, la rectangular que ens serveix de base, que vam cobrir amb fondant verd, simulant la gespa, i el propi cistell, que està anivellat amb la part inferior lleugerament més estreta que la superior, i cobert amb fondant marró simulant el vímet dels autèntics cistells de boletaire.


Pel pa de pessic del cistell vam fer servir la recepta del pa de pessic de xocolata que ja hem fet servir en receptes anteriors, però amb alguna modificació, la més important és la substitució del sucre per fructosa, ja que mon pare no pot menjar sucre. Pels que ho esteu pensant, òbviament ell no es menja el fondant.

Ingredients:

8 ous
100 gr de fructosa
240 gr de mantega
100 ml d'oli de gira-sol
400 gr de xocolata negra sense sucre
300 gr de farina
2 sobres de llevat en pols
1 pessic de sal
100 gr de nous de macadàmia
150 gr de xocolata blanca sense sucre


Preparació:

En aquesta ocasió vaig fer servir 3 motlles per separat, dos de 18 cm de diàmetre i un de 20 cm. D'aquesta manera el més gran el vaig posar a dalt i em va ser més fàcil anivellar-los amb la inclinació que us comentava. Per tant preparem els tres motlles amb mantega i farina i els reservem.

A banda desfem la xocolata amb la mantega al microones.

En un bol hi posem els ous amb la fructosa i ho batem força, fins que espumegi i augmenti de volum. A continuació hi afegim la xocolata amb la mantega fosa, i l'oli, i ho seguim batent.


A continuació hi anirem tirant la farina mesclada amb el llevat i la sal, poc a poc i tot tamisat, i ho anem barrejant fins que quedi tot ben integrat.

Després hi afegirem les nous i la xocolata blanca trossejades, fent unes poques remenades més perquè quedi ben repartit per tota la massa.

Si veieu que la massa us queda molt espessa hi podeu afegir un parell de cullerades de llet sencera, i ho remeneu perquè s'integrin. Així quan el pa de pessic estigui cuit ens sortirà més esponjós i menys sec.

Preescalfem el forn a 170º.

Finalment repartim la massa entre els tres motlles, a parts iguals i ho els posem al forn (alhora si teniu prou espai, o en dues fornades, però recordeu que han d'estar tots a la mateixa altura sinó no us quedaran bé) durant 30 minuts aproximadament o fins que surti el punxó net. Teniu en compte que el temps de cocció no serà el mateix si tota la massa està en un mateix motlle, on s'haurà de fornejar durant ben bé 50-60 minuts.


Quan estiguin cuits els deixeu refredar primer dins el mateix motlle i després els desmotlleu i els deixeu sobre una reixeta fins que estiguin ben freds.

Si us fixeu amb la recepta original veureu que he doblat les quantitats, reduint l'edulcorant, tot i que vaig fer servir un motlle de la mateixa mida, però volia que em sortís un cistell força alt. Pel que fa a la fructosa heu de tenir en compte que heu de posar sempre la meitat de la quantitat de sucre que posaríeu.

Per la base vam utilitzar la mateixa recepta però canviant la fructosa per sucre, concretament hi vam posar 200 gr. Una mica menys que a la recepta original. I també ho vam fer en tres motlles rectangulars de 20x30 cm.


El fet d'afegir trossets de nous de macadàmia i trossets de xocolata blanca era per donar-li un toc diferent i la combinació és deliciosa!

Per farcir-lo vam fer servir melmelada d'albercoc (sense sucre en el pastisset del cistell) i ganaché de xocolata negra i ho vam cobrir tot amb la mateixa cobertura que vam fer per la tarta Sacher.

Els bolets estan modelats amb fondant, tenyit dels diferents colors que veieu i al final amb un toc de colorant alimentari en pols per donar-li una textura i color més semblant a la realitat. Per sobre de la base hi vam posar una mica de cacao en pols per simular terra.




Espero que us hagi agradat! La família va quedar molt sorpresa i ens va fer molta il.lusió poder-lo regalar a mon pare.

Els meus germans, els meus pares i jo

Vull també donar les gràcies a la resta de la família pel gran dia que vam passar, i per haver-li fet passar a mon pare!



ESTER

Comentaris

  1. Us heu superat!!! quina passada!!! Quantes hores hi heu passat fent aquesta preciositat?? però val la pena, si senyor!!

    Nois, vull assistir a la creació d'un d'aquests pastissos. Ja sabeu que us vull promocionar a traves del Sopa Normal.

    I Moltes Felicitats al Jaume!! ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!!

      Moltes gràcies!! les hores no ho vulguis saber... :P però sí que val la pena, només per veure les cares de la família al veure'l ja val la pena!

      I lo content que va quedar el Jaume!! ;) per cert, ja el felicitarem de part teva!

      Molts petonets i moltes gràcies!

      CARLOS I ESTER

      Elimina
  2. Que xulo el cistell boletaire! :)
    un petó

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada