La tarta de poma de la padrina

Fa molt poquet que la padrina (la mare de ma mare) ens va deixar, i m'agradaria fer-li un petit homenatge amb aquesta entrada.

Quan érem petits ens reuníem cada diumenge al voltant de la taula dels meus padrins i el menú acostumava a ser paella i tarta de poma. Bé, a vegades hi havia també pa de pessic de iogurt, que més endavant us posaré la recepta, perquè als més petits, en els que m'incloc, no ens agradava la tarta de poma. No sabíem lo que era bo!

Ara, cada vegada que en faig no puc parar de menjar-ne! 

Aquí van els ingredients tal i com els tenia apuntats, en un simple paper.


I els que jo he fet servir, que he de dir que he modificat la recepta lleugerament.

Ingredients:

200 gr de farina
200 gr de sucre (enlloc de 300 gr. Amb 200 gr és més que suficient)
200 gr de mantega
4 ous
4 cullerades de postre de llevat (vaig posar tot un sobre de 16 gr)
4 cullerades soperes de llet
3 pomes (depèn de la mida)
ratlladura de la pell d'una llimona.


Preparació:

Com que la preparació no la tenia apuntada, ho he fet de la manera més fàcil que m'ha semblat.

En un vol posem el sucre i la mantega, que ha d'estar tova, per tant l'haurem de treure de la nevera una estona abans, o posar-la uns segons al microones, a la funció de descongelar, però vigilant no es fongui. Ho batem amb la batedora elèctrica fins que quedi el sucre ben integrat. Seguidament hi anem afegint els ous, sense deixar de batre.


A continuació hi afegim la farina, que haurem mesclat amb la llevat i ho seguim batent. Finalment hi posem la llet i la ratlladura de la pell d'una llimona. Personalment hi poso només un polsim de ratlladura, ja que no m'agrada trobar-hi massa gust de llimona. I ho acabem de mesclar tot.


Agafem una poma, o dues si son petites, i les trenquem a daus. Les afegim a la massa i hi donem una última remenada amb una cullera o una espàtula. Això la padrina no ho feia, però crec que li dóna un punt més bo i més gustós a la tarta.


Preescalfem el forn a 180º a la funció de dalt i baix. Mentrestant preparem el motlle untant-lo amb una mica de mantega i un polsim de farina. Hi afegim la massa i després hi escampem la poma per sobre, tallada a làmines, de manera que cobreixi tota la superfície de la tarta. I ho posem a coure al forn durant 30-40 minuts, dependrà de la mida del motlle, o fins que surti el punxó net.


Realment és una tarta super fàcil de fer i molt bona i gustosa. Ah i si quan la traieu del forn la pinteu amb una mica de melmelada de préssec li dóna un to molt més lluent i la fa més que irresistible a la vista i al paladar!




Espero que us agradi i tan de bo la pogués tastar la padrina.

ESTER

Comentaris