Pastís de pastanaga en tres formats

El pastís de pastanaga el vaig descobrir fa uns anys quan vivia a Noruega, i crec que encara ara és un dels meus preferits. La recepta és molt senzilla de fer, i tot i que és cert que hi ha més d'una variant, la que jo faig servir és aquesta:

Ingredients:

- 2 ous
- 130 gr. mantega
- 200 gr. de sucre morè
170 gr. de pastanaga ratllada
200 gr. de farina integral
- 50 gr. de nous picades
- 1 sobre de llevadura en pols (15 gr. aprox)
- un pessic de canyella
- un polsim de nou moscada ratllada
- un pessic de sal
- de 3 a 5 cullerades de llet sencera (aprox)

Preparació:

Fonem la mantega al microones, en la funció de descongelar perquè no es cremi. La posem en un bol amb la canyella, la nou moscada, la pastanaga ratllada, el sucre i els ous ben batuts (espumosos), i ho mesclem tot fins que quedi ben integrat. Jo faig servir la batedora elèctrica ja que és més còmode i més ràpid. Pot ser que la barreja quedi com tallada, però no us preocupeu, que té sol.lució.

Afegim a la mescla la farina tamisada juntament amb la llevadura i el polsim de sal, i ho anem integrant tot. Finalment hi afegim les nous ratllades o trossejades, com més us agradi.

Al final la massa pot quedar molt espessa, per això anem afegint cullerades de llet sencera fins que quedi més lleugera, normalment jo hi acabo afegint entre 3 i 5 cullerades. Depèn també de com us agradi el pastís, com més densa sigui la massa, més espès quedarà una cop cuit.

Untem el motlle amb mantega i farina perquè no se'ns enganxi la massa un cop cuita.

Precalentem el forn a 180º, amb la funció de foc a dalt i abaix (baixeu uns 10° la temperatura si teniu un forn amb aire). I un cop el forn calent (mínim 10 minuts) hi posem la massa. Tadarà uns 40 minuts aproximadament, depèn del forn, però sabreu si està cuit quan el punxeu i surtí el punxó net. Us recomano no obrir el forn fins passats els 30 primers minuts, sinó baixarà el pastís.

I ara venen els tres formats que comentava.

1- Estil plum cake
En aquest cas vaig fer servir un motlle rectangular i de parets altes.


I, un cop el pastís fred, el vaig cobrir amb la següent cobertura o frosting de formatge:

Ingredients:

200 gr. de fromatge cremós (tipo philadelphia)
50 gr. de sucre glass
2 cullerades de nata líquida (la de muntar, no la de cuinar)

Preparació:

Mesclem tots els ingredients i els batem bé fins que quedi una crema que podrem extendre sobre el nostre pastís. O també hi ha l'opció de partir el pastís per la meitat i afegir el topping pel mig, però això va a gust del consumidor.


2- Amb els mateixos ingredients es poden fer uns cupcakes espectaculars.


Només cal que poseu la massa en els motlles dels cupcakes, ja siguin de silicona o de paper, omplint unes 3/4 parts del motlle. Això sí, si feu servir els de paper necessitareu la safata de forn especial per cupcakes perquè sinó se us deformaran. Amb aquesta quantitat de massa us poden sortir de 12 a 16 cupcakes.


I per la decoració del cupcake utilitzem la mateixa cobertura. Jo la poso una estona a la nevera abans de fer-la servir, perquè sigui més fàcil de treballar amb la mànega pastelera i ens aguanti la forma. Jo, en aquest cas vaig fer servir un broquet (boquilla) de 13 mm. de diàmetre en forma de rosa.


3- El tercer format és el clàssic rodó, amb un motlle d'uns 22 cm. de diàmetre. 


En aquest cas, amb la mateixa quantitat de massa, el pastís no puja tant, pel que només podrem posar cobertura per sobre.

Espero que us caigui la baba com a mi amb aquest pastís i sobretot que l'intenteu fer, és molt fàcil!

ESTER

Comentaris

  1. Hola Ester i Carlos. Estem molt contents tant l'Albert com jo que us hagueu engrescat a fer aquest blog. A partir d'avui us seguirem encantats! A l'Albert, aquesta entrada, la del pastís de pastanaga, li ha portat molt bons records...! ;)
    Ara que som companys de blogs actius ja podem fer reunions de bloggers fashion i posar coses i experiències en comú! fer reunions amb cupcakes i tasses gegants de cafè o xocolata calentona... a més fa molts dies que no ens veiem! (i això no pot ser!)
    Bé, us desitgem molta sort en la vostra aventura particular, ok? ens veiem als blogs!

    Per cert! quina bona pinta els pastissos! això del fondant t'ho vull veure fer eh! encara no ho he vist en directe i em fa gracia veure com es fa.

    Mooooolts petons!!!!

    Marina i Albert

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!!! a nosaltres també ens fa molta il.lusió tenir uns seguidors com vosaltres!!! m'alegro molt de lo dels bons records, es que van ser uns molt bon mesos.
      Per lo que fa a quedar, estem encantats!! vosaltres poseu la xocolata i nosaltres els cupcakes ;)
      Moltes Gràcies guapos! ens veiem aviat!!!!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada